Privatlivspolitik

Vil du dykke?

DSF

Nyheder

Arkiv

Artikler i arkivet er alle udløbet.

Links til tilmeldinger osv., er altså ikke gyldige.

delfinlogo

Nu har du muligheden for at opleve Holstebro på en anderledes måde.

Torpedoen som kostede 1198 menneskeliv

Den 7. maj er det 100 år siden, at U20 sænkede passagerskibet Lusitania.

Året efter strandede ubåden ved Vrist, på den jyske vestkyst.

Sådan begynder en af Knud Jacobsens fortællinger om 100 års begivenhederne under søkrigen i Nordsøen under 1. verdenskrig.

Det er historien om sænkningen af passagerdamperen ”Lusitania”, som blev sænket af U20 den 7. maj 1915 syd for Irland. U20 strander og forliser senere ved Vrist på den Jyske Vestkyst, hvorfor det også bliver en af hovedhistorierne på vort nye Sea War Museum Jutland.

Sænkningen af ”Lusitania” er en tragisk historie med mange omkomne passagerer. Det var også en begivenhed, som var stærk medvirkende til USA senere gik ind i krigen på britisk side. Det er derfor en af de vigtige begivenheder under første verdenskrig.

I udstillingen på det nye museum vil der kunne ses en del effekter fra U20 og fra denne historie. Vi har således lånt pansertårner fra U20 af De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, og dertil har vi lånt et Zeis ubådsperiskop af Vendsyssel Historiske museer, som efter alt sandsynlighed er periskopet fra U20, altså det Periskop, hvor ”Lusitania” blev spottet af vagthavende maskinist Frederich Selmer.

Vi må ikke bare rense malingen af periskopet for at finde mærker beviser for, at periskopet kommer fra U20, men vi har fundet et sted, hvor vi ved let afrensning kan se der står, at periskoprøret et lavet af Fr. Krupp i Essen 1913, samme år som U20 er bygget, så det er et væsentligt indicie, da der sikkert ikke har været mange ubådsperiskoper i Danmark, ud over U20´s periskop med det bygge år.

Periskopet er intakt og virker stadigvæk, så det vil blive sat op ved siden af ubådstårnet, så besøgende på museet vil få mulighed for at kigge i periskopet, hvis top bliver ført op gennem taget på det nye museum, så man kan se skibe sejle forbi ude i Thyborøn Kanal.

Venlig hilsen
Gert Normann Andersen

Læs mere om det nye Sea War Museum Jutland.

Den fulde artikel om U20 og Lusitania kan læses her

 

Lørdag d. 15. august 2015, afholdte vi vores 50 års jubilæum.
Vi er en af Danmarks ældste dykkerklubber.

Tusind tak til alle, der mødte op.

Tusind tak for alle gaverne, dem er vi glade for

 

Vores PADI-instruktører har igen uddannet et hold PADI OWD.

Tillykke med certifikatet.

Frømandsklubben Delfinen rettede i 2014 henvendelse til TrygFonden.

Her søgte vi om støtte til indkøb af sikkerhedsudstyr og førstehjælpsudstyr.

Stor var vores glæde, at Trygfonden vendte tilbage med et positivt svar.

De ville gerne hjælpe os, både med nye redningsveste, og udstyr så vi kunne komme i gang med at afholde førstehjælpskurser.

Tusind tak for det, TrygFonden.

Klik her, hvis du er interesseret i mere om TrygFonden

    

Her synker den

Værd at vide...

Uddannelse!